Spelletjesmiddag 2019

Grote hulp Bruno

Grote hulp Bruno

Ook aan het einde van dit schooljaar sluiten we af met een gezellige spelletjesmiddag van alle leerlingen uit mijn praktijk.

De kanjers!

De kanjers!

De één die neemt een vriendje mee, de ander komt gewoon zelf, net wat de leerling prettig vindt.

De spelletjesmiddag heeft tot doel om het schooljaar feestelijk af te sluiten. Door alle leerlingen en hun ouders is er weer hard gewerkt. Veel kinderen denken dat zij de enige zijn die het even zelf niet redden. Door zo’n spelletjesmiddag zien zij dat er nog andere kinderen ook zijn, die mijn hulp hebben gehad. Ook erg leuk en fijn is de assistentie die ik van voormalige leerlingen krijg. Ze komen graag helpen op zo’n gezellige afsluiting.

Toezicht bij het Doolhof

Toezicht bij het Doolhof

De spelletjes hebben een coöperatief karakter, wat inhoudt dat je moet samenwerken om te kunnen slagen (winnen). Altijd weer heel mooi om te zien hoe kinderen dat oppakken. Bij mooi weer zijn er ook altijd spelletjes met water. Dit jaar waren er zelfs kinderen bij die voor de zekerheid droge kleren hadden meegenomen. Gelukkig is dat meestal niet nodig.

naam armbandje met UV kralen

naam armbandje met UV kralen

Deze zaterdagmiddag zijn we begonnen met een armbandje te maken met je eigen naam en twee UV-kralen die verkleuren naar mate de heftigheid van het UV-gehalte. Die konden met dit mooie weer direct om. Daarna vertrekken we, ieder met een flesje water, naar een speelterrein waar een parcours gemaakt is.

Hier worden diverse spellen gehouden en plezier en pret staan hoog in het vaandel.

Luisteren naar de uitleg hoort er ook bij

Luisteren naar de uitleg hoort er ook bij

 

Grote controle of het blauwe team of het rode team meer water verzameld heeft

Grote controle of het blauwe team of het rode team meer water verzameld heeft

Elkaar helpen om zo snel mogelijk zo veel mogelijk water over het parcours te brengen

Elkaar helpen om zo snel mogelijk zo veel mogelijk water over het parcours te brengen

Doolhofspel

Doolhofspel

 

 

 

 

 

 

 

 

Als één van de laatste spellen, spelen we het Doolhof; een spel met een geheime weg die je met elkaar moet zien te vinden. Extra moeilijk erbij is, dat er niet gepraat mag worden, wel mag/moet je elkaar aanwijzingen geven. Dan sluiten we af met een portie poffertjes en water of limonade.

 

Afsluitende poffertjes eten

Afsluitende poffertjes eten

 

Weslie krijgt zijn certificaat van Nelly

Weslie krijgt zijn certificaat van Nelly

Quinten krijgt zijn certificaat van Nelly

Quinten krijgt zijn certificaat van Nelly

napraten na een hele gezellige middag

napraten na een hele gezellige middag

Ook dit jaar waren er twee leerlingen die een certificaat verdiend hadden, zij zijn nog even extra in het zonnetje gezet. Een aantal van jullie zie ik nog wel een keer, van de rest neem ik altijd een beetje verdrietig afscheid.

Maar ik ben ook altijd weer blij en trots op al die kanjers! Zij gaan het weer redden! Ook zonder mij. En is het nodig….. dan weten ze me weer te vinden. Lieve jongens en meisjes; bedankt voor de mooie uren met jullie en jullie ouders en heel veel geluk!

Reacties zijn gesloten.