Review ; Wolf 9 jaar, Heemskerk, groep 6

Via kennissen kwamen wij bij Nelly terecht voor het ontlasting probleem van mijn zoon 9jr. Vanaf het moment dat hij zindelijk wordt heeft hij moeite gehad zijn ontlasting los te laten. Hij hield het fanatiek op. Het was duidelijk dat het een mentaal probleem was en geen fysiek probleem. Al die tijd kwamen we er niet echt helemaal achter wat de reden van zijn probleem was of hoe we hem er mee konden helpen. Uiteraard hebben we van alles geprobeerd. Het een en ander hielp wel wat, maar niets was echt doortastend of doorslaggevend.
Na de eerste kennismaking bij Nelly hadden we gelijk een goed gevoel. We waren op ons gemak bij Nelly (toch spannend, om zo’n persoonlijk verhaal met een ‘vreemde’ te delen). Wat mij direct geruststelde is dat Nelly een hele persoonlijke benadering had. Ze voelde als dichtbij. Uiteraard stelde ze de nodigde vragen die horen bij een intake maar ik had helemaal niet het gevoel dat ze een protocol met ons afdraaide. Wat voor mij belangrijk is.
Ik merkte ook dat onze zoon na de eerste afspraak opgelucht was. Ik kon aan hem merken dat hij dit als een kans zag om verder te komen. Ook hij wilde wel aan de slag met Nelly.
Er volgde zo’n 5 afspraken waarbij Nelly 1 op 1 met Wolf aan het werk ging. Allemaal met verschillende activiteiten. Wij als ouders konden altijd bellen (zelfs op zondag) als we thuis tegen een situatie aanliepen die spanning of conflict veroorzaakte. We liepen vaak rond met een machteloos gevoel. Zo hebben wij als ouders ook veel kunnen ventileren. Dit creëerde een stukje inzicht en bewustwording in onze patronen. Nelly keek mee in ons gezin. Ze gaf ons als ouders handvaten, ze gaf onze zoon handvaten en er ontstond een nieuwe structuur die werkte. Ze zette mijn zoon in zijn kracht en samen wisten we een stukje van het ontlastingsprobleem van mijn zoon en de onderliggende patronen te doorbreken.
Na een aantal weken waarin het heel erg goed ging kwam er toch weer een terugval in het ontlastingsprobleem. Het was weer meer aanwezig en ging weer de boventoon voeren. Nelly adviseerde mij en mijn man eens samen op onderzoek te gaan in onze relatie. Om te ontdekken of hier een spanningsprobleem te vinden was dat ook ten grondslag lag aan het ontlastingsprobleem van mijn zoon. Zo gezegd zo gedaan! Ook dit bleek heel erg welkom te zijn en wierp direct zijn vruchten af. Al met al zijn we sinds we bij Nelly hebben aangeklopt nu 6 maanden verder. In deze 6 maanden zijn we verder gekomen dan in de 5 jaar ervoor. We zijn blij en dankbaar! (Hannah)
Nelly is een heel prettige vrouw om mee samen te werken. Zacht en scherp. (Yuri)
Dit zegt Wolf over Nelly:
Ik ben bij Nelly gekomen omdat het slapen en poepen niet goed gingen. Via een kennis van mijn vader zijn we bij Nelly terecht gekomen.
Nelly heeft Bars bij mij gedaan, dat vond ik wel lang duren. Ook kreeg ik oefeningen voor thuis. Bijvoorbeeld dat ik m’n hand op m’n hart en voorhoofd moest leggen. Ik ben vaak bij Nelly geweest. Mijn ouders hebben niet zo veel geleerd bij Nelly*.
Haar hulp lukte goed. Ik ging vaker uit mezelf naar de wc en viel soms wat sneller in slaap. Nelly is aardig en wordt nooit boos. Ze is handig en slim.
*Ouders merken op: Dat zegt Wolf hè!

 

Reacties zijn gesloten.