De vooruitgang van Jaap

Mijn 7-jarige zoon Jaap liep in groep 4  op school vast. Hij leek de letters maar niet onder de knie te krijgen en de tafels kon hij ook niet onthouden. Dit maakte hem heel gedemotiveerd en hij had geen zin meer in school. Hij had ook geen zin meer om op te letten omdat hij het idee had dat hij toch te dom was.

Zowel de leerkracht als ik hadden het gevoel dat het niet aan zijn cognitieve vermogens lag. Ik ben gaan googelen en kreeg het vermoeden dat hij een beelddenker is. Ook op internet vond ik de naam van Nelly Harmse en heb haar meteen gebeld. In het eerste telefoongesprek stelde Nelly mij direct op mijn gemak en had ik het idee dat zij mij goed begreep. Fijn om te horen dat zij mogelijkheden zag voor mijn zoon en we konden gelukkig al snel terecht.

Bij de eerste afspraak ging Nelly met Jaap zijn hoofd opruimen. Daarna hebben ze er een gedeelte van het alfabet ingezet en wat woorden. Ik wist niet wat ik meemaakte! Hij sloeg alles probleemloos op en kon het van voor naar achter en van achter naar voor reproduceren. Toen we thuiskwamen hebben we zijn talent meteen aan de rest van het gezin laten zien en iedereen was onder de indruk. Jaap gloeide en groeide van trots! Hij was ergens beter in dan zijn broers! Dit hielp natuurlijk ontzettend voor zijn zelfvertrouwen.

In totaal zijn we slechts 6 keer bij Nelly geweest. Naast Taal, Rekenen en de Klok heeft Nelly ook nog aandacht voor de samenwerking van de ogen van mijn zoon gehad, een klein test wees uit dat dit nu wel goed was maar dat we dit wel in de gaten moesten houden. Tussen de afspraken door hebben we veel zelf geoefend. Het vraagt namelijk wel een investering van tijd voor zowel kind als ouder. Gedurende de weken dat we bij Nelly kwamen kreeg Jaap steeds meer complimenten vanuit school maar ook vanuit de sportclub. Zijn werkhouding is ook positief veranderd. Aan het begin van de cursus had hij van de 21 dicteewoorden misschien 4 of 5 goede antwoorden. Nu heeft hij 3 of 4 verkeerde antwoorden.  Zijn vorderingen zijn voor beelddenkers heel goed te zien op de grafieken; bij de dikke streep is de hulp van Nelly ingeroepen.

Vooruitgang Jaap

De Vooruitgang van Jaap

Ik heb het gevoel dat we Nelly precies op het goede moment gevonden hebben, anders had hij groep 4 waarschijnlijk niet gered. Nelly paste de lessen ook heel persoonlijk aan Jaap aan en leek hem goed aan te voelen. Ik zou een ander zeker aanraden om de hulp van Nelly in te roepen als ze het gevoel hebben dat het nodig is. Ik ben in ieder geval heel blij dat wij het wel gedaan hebben!

Voor dit schooljaar zijn we klaar, maar het kan maar zo zijn dat we volgend schooljaar nog een paar keer naar haar toegaan. Gewoon om zo lekker op de goede manier je kind te kunnen helpen, daar wordt iedereen blij van!

Meer ervaringen lezen?

 

Geef een reactie